dijous, 14 de maig del 2009

Webquest: Les llegendes de dracs al món


Les llegendes de dracs al món és una webquest creada conjuntament amb les companyes Davinia Bargans i Maria Dolors Martín, destinada a alumnes preferentment de 1er d’ESO per tal que els nois i noies s’aproximin a d’altres cultures a partir d’un nexe comú com són els dracs i les llegendes existents a partir d’aquests. Per altra banda, també és important que se n’adonin del fet que les cultures no són estàtiques, sinó que canvien amb el pas del temps.


Espero que us agradi:

http://www.phpwebquest.org/catala/webquest/soporte_derecha_w.php?id_actividad=3631&id_pagina=1

2 comentaris:

  1. Hola Nuria!

    M’encanta la vostra WQ. De fet crec que faré una petita adaptació per poder dur-la a terme el curs vinent amb els meus alumnes a primària.

    Trobo que és una molt bona idea plantejar les similituds entre les diverses cultures a través d’un element tan atractiu per l’alumnat con són els dracs. Estic d’acord amb l’objectiu que busqueu i com ho plantegeu, ja que si que és veritat que no som tan diferents com semblem; i que cal trobar aquelles similituds que ens apropen a les altres cultures i ens ajuden a entendre-les i a poder-les gaudir.

    És una bona eina per afavorir la integració dels i les alumnes nouvinguts/des, ja que planteja un intercanvi de coneixement amb les altres cultures, remarca la coexistència entre manifestacions culturals diverses i permet la comprensió mútua entre diferents grups culturals.

    Comparteixo la vostra idea que cal la comprensió de les altres cultures, sense imposicions (etnocentrisme), per tal de veure que entre elles hi ha intercanvis, que hi ha aspectes comuns que fan que “no siguem tan diferents”; i que cal el contacte entre cultures i el descobriment de valors comuns per fomentar la interculturalitat.

    LETY

    ResponElimina
  2. Hola Nuria!
    Despres d'estar mirant moltes wq he arribat a la teva i m'ha enganxat, trobo que utilitzar el drac com a nexe d'uinió és molt original i que fomanta la imaginació a l'hora que treballa espectes d'interculturalitat i d'intercanvi entre cultures. Trobo que es molt motivadora perls nois al ser plantejada com un joc en el que es treballa la tasca en equip i la coopreció mentres es treballa el coneixemtn d'altres cultures.

    ResponElimina